Bijbelwerkplaats 2021-2022

Na een lange onderbreking veroorzaakt door het coronavirus gaat eind oktober de Bijbelwerkplaats weer van start. Voor de onderbreking hebben we aandacht kunnen besteden aan Johannes 5–12 (met uitzondering van hoofdstuk 6). Nu kunnen we eindelijk verdergaan met de overige hoofdstukken van dit evangelie, om te beginnen met de hoofdstukken 1–4.

Data: dinsdag, 26 oktober; dinsdag, 23 november; dinsdag, 21 december. (De data voor het voorjaar 2022 worden t.z.t. vastgelegd in overleg met de deelnemers). 

Plaats: ‘Amstelstroom’, Kerkstraat 12, Ouderkerk aan de Amstel
Tijd: 20:00 – 21:30 uur

Leiding: Martin de Boer, oud-docent Nieuwe Testament 

De Bijbelwerkplaats is een project van de Raad van Kerken in Ouderkerk aan de Amstel en dus een oecumenische aangelegenheid. Met de naam ‘werkplaats’ geven we de werkwijze en sfeer aan. Zoals in een workshop word je uitgedaagd om over de tekst mee te denken en mee te praten. De Bijbelwerkplaats is bedoeld voor nieuwsgierige mensen die samen wat dieper willen graven in zowel de historische oorsprong als het theologische gedachtengoed van de verschillende boeken van de Bijbel, in dit geval het evangelie van Johannes.  

Het maakt niet uit of je rooms-katholiek of protestant bent, of geen van beide. Eerdere deelname is geen vereiste voor deelname in het nieuwe seizoen. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Martin voor de eerstvolgende bijeenkomst. Zijn contactgegevens: mcdeb@planet.nl of 06–81290101.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.