Adventsactie Hayat-e-Nau

Hayat-e-Nau Society for Human Development is een organisatie in ons zusterbisdom Hyderabad in Pakistan die zich met name inzet voor de rehabilitatie van gehandicapte kinderen. Op het volgende youtube kanaal kan kan je wat van hun activiteiten zien: https://youtube.com/user/hayatenaupak1997 .


Urbanus Ouderkerk en de Goede Herder, hebben Hayat-e-Nau over de afgelopen twintig jaar ondersteund d.m.v speciale collectes. De afgelopen maanden zijn grote delen van Pakistan overstroomd door de grootste watersnoodramp in die regio sinds mensenheugenis; 33 miljoen mensen zijn zeer zwaar getroffen. 
De (vooral agrarische) provincie Sindh (waarin ook Hyderabad ligt) is een van de zwaarst getroffen provincies en Hayat-e-Nau verleent nu ook directe medische hulp aan de vele slachtoffers. 
Het is uiterst noodzakelijk dat lokale organisaties worden ondersteund want de internationale gemeenschap en ook de internationale hulporganisaties doen dat helaas te weinig vanwege de vele noodsituaties elders in de wereld. De veelal lemen huisjes van de boeren/inwoners zijn weggespoeld, hun oogsten zijn vernietigd, geld om huizen te herbouwen en nieuwe zaden te kopen is er niet, malaria en dengue zijn ziektes die de kop opsteken want schoon drinkwater is er ook niet. 
De bereikbaarheid is zeer problematisch vanwege de weggespoelde bruggen en wegen.
Een kort reisverslag is te lezen op website 9 weken noodhulp na overstromingen Pakistan (artsenzondergrenzen.nl) van Artsen zonder Grenzen.
Het is dan ook uiterst noodzakelijk om deze Adventsactie voor Hayat-e-Nau financieel te steunen.

Indien u niet in de gelegenheid bent om de vieringen te bezoeken dan kunt u uw bijdrage overmaken op de bankrekening NL72 RABO 0382 3326 01 t.n.v. MOWA Amsterdam of via onderstaande QR code. Met dank voor uw bijdrage, Nico van Wieringen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.