Stille Omgang in de nacht van 18 op 19 maart

Ieder jaar wordt in maart in het centrum van Amsterdam de Stille Omgang gelopen. Daarmee wordt in stilte het eucharistisch wonder herdacht dat op 15 maart 1345 in een woning aan de Kalverstraat plaats vond. Een zieke man ontving de heilige Hostie, maar braakte die later uit. Het braaksel werd in het brandende hardvuur van zijn kamer geworpen. De volgende dag bleek dat hij niet alleen de hostie onbeschadigd had uitgebraakt, maar bovendien dat het vuur die niet had aangetast. Was dat nog niet opmerkelijk genoegd: de hostie die de volgende dag door de priester weer was opgehaald keerde vanuit de kerk (nu de Oude Kerk op de wallen) op wonderbaarlijke wijze terug naar het huis van de man. Dit herhaalde zich daarna nog tweemaal.

Dit jaar wordt de Stille Omgang dus gehouden op de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze naast het lopen van de route in een van de Amsterdamse kerken de eucharistie vieren.

Meer informatie kunt u vinden onder www.stille-omgang.nl

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.