Dag van verbroedering Christendom – Islam op 21 januari in de St. Urbanuskerk te Ouderkerk a/d Amstel.

Op zondag 21 januari vindt er in Ouderkerk een bijzondere ontmoeting en dialoog met islamitische medegelovigen plaats met als titel ‘Kunst van het Samenleven, Raad van kerken en Rumi’.  Om 9.30 uur is er in de Amstelstroom een tentoonstelling van schilderijen van kinderen uit uitasielzoekerscentra. Om 10.00 uur vindt dan de oecumenische viering plaats in de Amstelkerk met dominee Jos de Heer en pastor Eugène Brussee. Vanuit islamitische zijde neemt men deel aan deze viering. Na de koffie met Turkse lekkernij start om 11.30 uur in de Amstelstroom (Kerkstraat 12) een programma waarin gesproken wordt over interreligieuze dialoog vanuit christelijke en islamitische zijde. De bekende dichter Rumi komt aan bod, er is muziek en zelfs religieuze dans. De middag wordt afgesloten met een heerlijke maaltijd. Aan het programma zijn geen kosten verbonden. U bent van harte welkom!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.