Gijs Boelen bespeelt het Vollebregt-orgel op 21 november om 15:30 uur in de Sint Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel

Na lange tijd kunnen we weer concerten organiseren in de Sint Urbanus. Dit seizoen openen we met een concert van Gijs Boelen.

Gijs Boelen (geb.1984) raakte al op vijfjarige leeftijd geboeid door orgelspel toen hij het monumentale orgel van de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem hoorde tijdens een concert. Spoedig daarna is hij zich gaan ontplooien als uitvoerend en scheppend toonkunstenaar. Aanvankelijk autodidactisch en later ook door het volgen van orgel- en pianolessen en lessen in muziektheorie. 

Aan het Conservatorium van Amsterdam heeft hij hoofdvak orgel gestudeerd. Als uitvoerend musicus heeft hij prijzen gewonnen tijdens diverse nationale en internationale concoursen. Na zijn afstuderen is Gijs Boelen zich is Gijs Boelen zich sterker bewust geworden van zijn belangstelling voor volkscultuur en voor het zelf creëren van muziek, en heeft onder andere geresulteerd in een reeks eigen bewerkingen en composities.

Gijs Boelen speelt werken van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), Christian Friedrich Ruppe (1753-1826), Vincenzo Bellini (1801-1835), Louis James Alfred Lefébure-Wély (1817-1869) en een aantal zeer verfrissende composities van eigen hand. Meer details vind u in het programmaboekje dat bij binnenkomst voor u klaar ligt.

Kaarten kunt u on-line bestellen via de link:https://kerkenouderkerk.ticketapply.com/zondagmiddag21novemberom1500uur-1/webshop.htm

Meer informatie over de organist vindt u op zijn eigen website: www.gijsboelen.nl.